Ledande inom mekanisk ytbearbetning

Borstning - Slipning - Polering

Sedan Osborn grundades 1887, har framgången alltid handlat om att försäkra våra kunder att ligga steget före. Oavsett om det var förra århundradet, förra veckan eller senaste timmen kan våra kunder lita på att Osborn levererar rätt lösning.

Vi är marknadsledande globalt inom yt-bearbetning, vi har fler patent, produkter och yt-bearbetningslösningar än alla andra borstföretag tillsammans. Konstruktion, applikationsexpertis och kompetens inom tillverkning särskiljer varumärket Osborn. Kunniga medarbetare med erfarenhet och teknisk expertis inom yt-bearbetning i nära samarbete med våra kunder för att nå bästa resultat. Vi löser alla yt-finishuppgifter med rätt metod och produkt. Globalt.

I tillägg till våra 10 000 standardartiklar sålda i mer än 120 länder, erbjuder vi lokal service världen över. Det spelar ingen roll var du eller dina kunder finns, Ni har alltid tillgång till Osborns applikationstekniker och branschens bästa och mest praktiska lösningar.

I samarbete med Osborn ligger du alltid steget före.

 

Company News

Välkomna, DRONCO!

DRONCO Logo

Sedan 1 juni 2015 är DRONCO GmbH en medlem i Jason Finishing Group. Den Europeiska tillverkaren av kapskivor, navrondeller, slipskivor, diamantkapskivor och keramiskt slipmaterial är nu en del av samma företagsgrupp som Osborn. DRONCO är kända för toppkvalitet inom industri, proffshandel och för kvalitetsmedvetna DIY användare. Genom förvärvet av DRONCO till Jason Finishing Group, vinner både Osborn och DRONCO fördelar med ett ännu mer komplett produktsortiment inom området ytbearbetning.

Osborn International AB förvärvar tillverkare av slipband

pic-slipband

Osborn tar den 1 juli över det Laholms baserade bolaget Björn Lindsjöö AB:s tillverkning av flexibla slipband. Förvärvet stärker vårt totala erbjudande till kunderna inom mekanisk ytbearbetning. Vi är redan ledande inom borstgradning och polering för industriella ändamål. Nu kompletterar vi med tillverkning av slipband säger Osborns VD Per I. Axelsson.
Produkter för golvslipning kommer fortsätta vara en del av verksamheten även i framtiden – men målet med satsningen är också att öka vårt erbjudande med möjligheter till snabba leveranser av slipband till Industri och återförsäljare. Lindsjöös verksamhet flyttas till Huskvarna under sommaren där Osborn International har sin fabrik.
 
ISO 50001:2011 certifiering

pic-homeOsborn har antagit miljö- och klimatskydd . Certifierade i enlighet med ISO 50001, har Osborn integrerat energiledningssystem i befintligt ISO 9001 kvalitetslednings- system. Inrättandet av system och processer ökar kontinuerligt energieffektiviteten i företaget. Den finner outnyttjad potential för energieffektivitet, sänker energiförbrukningen och minskar utsläppen av växthusgaser.

Button

Osborn-Clip of the Month

YouTube

Vi är stolta över att kunna visa upp bredden i vårt erbjudande. Osborn International är världsledande inom mekanisk yt-bearbetning. Vill du veta mera och inte missa några av våra clips? Besök vår YouTube channel och följ oss där. På YouTube kan du se applikations filmer, möta medarbetare eller se vår testrobot in action i vårt laboratorium. Ta chansen och titta!

Ny Osborn katalog

title picture swedish catalogNu finns vår nya huvudkatalog färdig att ta del av. Katalogen innehåller över 200 sidor med kvalitetsprodukter. Inom områdena slipning och polering är vårt sortiment rejält utökat. Osborn International AB tar nu platsen som totalleverantör inom mekanisk ytbearbetning.
Läs katalogen här på hemsidan eller beställ ditt exemplar: order@osborn.se

Jason Incorporated

Osborn International GmbH, ZN of Jason GmbH, är en del of Jason Incorporated.

Jason moderbolag till en global grupp av tillverkande ledande företag inom, ljudabsorbenter för fordonsindustrin, komponenter, ytbearbetning och sätestillverkare. Finansiell styrka och globalt konkurrenskraftiga, Jason affärsenheter har starka ledningsgrupper och har kompetenta engagerade medarbetare, en imponerade förteckning av kunder och långsiktigt samarbete. Däribland några av världens mest kända varumärken.

Genom införandet av Jason Business System, Kan bolagen i gruppen dra nytta av stordriftsfördelar och samlad expertis. Våra lösningar kommer kunderna till del och bidrar till ökad effektivitet och lönsamhet. Huvudkontor i Milwaukee, Wisconsin, Jason har fler än 4,000 personer anställda I 13 länder.