Road Sweeping - Broomate

Vägborstar

Small excerpt of the wide Osborn road sweeping portfolio

 Ett urval ur Osborns breda program av vägborstar.

 

Osborn erbjuder det bredaste sortimentet av sopborstar för väghållning, så som borstdelar och borstvalsar för både fram och kant borstar  En stor mängd av olika utföranden, konstruktioner, utseenden, storlekar, borstmaterial, material dimensioner, färger, densitet och format finns tillgängligt. 

I Osborns produktkatalog hittar du det mesta vad det gäller den maskin du använder. Om du inte hittar den exakta beskrivningen för den produkt du söker är du välkommen att kontakta vår kundtjänst avdelning. Där vi hjälper dig att skapa och hitta rätt lösning efter dina särskilda behov.

Borst Sektioner

A wide range of section shapes with different materials and diameters are available

Ett brett sortiment av vägringar med olika material och former finns tillgängliga.

Våra borstsektioner finns tillgängliga i olika storlekar i både Polypropen samt stål material. Borstarnas utvändiga diameter finns från 300mm – 915mm och invändiga 2” – 18” Utöver  standard finns borstarna som koniska och i sicksack utföranden. Vi har också en mängd olika typer av distanser av både plast och stål för att få de olika delarna för att passa och uppfylla dina krav. 

Våra borstsektioner kan monteras på följande brukningsmaskiner: Ausa, Beam, Bema, Bemab, Bobcat, Brodd-son, Bucher Schörling, Bunce, Caterpillar, Conquip, Craig, Datum, Dulevo, Eastern, Egholm, Elgin, Euro Implementos, Euromec, Faun, Geesink, Grandage, Hako, ICM, JCB, Johnston, Lacre PDE, Lebrero, Markham, MRE, Multicar, NC, Piquersa, Pulc ar, Ravo, Scarab, Schwarze, Shelvoke, Sturdiluxe, Tennant, Terraco, etc.

Stansade borstvalsar

Quick replacement and therefore basically no idle time – roller brushes with plastic core - completely recyclable

Snabbt skifte och därigenom ingen stilleståndstid-borstvalsar med plaststomme-helt återvinningsbara.

Våra stansade borstvalsar består av HDPE-plast i olika typer av utformanden som t.ex. fyrkantig, runt och stjärnformad. Borstmaterialet består av Polypropen eller stål, som krusad eller slät, i olika mönster och med en tjocklek från 0.45 mm – 2.5mm. Ytterdiametern kan variera från 200 mm - 900 mm och har en maxlängd på 2,000 mm.

Den stansade valsborsten av Polypropen är under sin livslängd helt rostfri och är helt återvinningsbar. En fördel med den icke stansade valsborsten är att när den blivit utsliten kan olika delar snabbt bytas ut och det ger användaren en mer flexibel lösning. Då lagerförvaring av varje del gör att kostnaden blir högre för användaren än att köpa en stansad borstvals så har båda alternativen sina fördelar men väljs efter kundens specifika önskemål. 

Våra borstvalsar är gjorda för att passa följande brukningsmaskiner: Agria, Ausa, Beam, Bema, Brodd-Son, Bucher Schörling, Caterpillar, Dulevo, Egholm, Elgin, Faun, Horal, Johnston, Limpar, Multicar, Scarab, Schmidt, Schwarze, Tennant, Tuchel m.fl.

 

Fram och sidoborstar

 So called gutter-brooms – side and front brushes with different top plates and fill materials

 Kantborstar-sido och frontmonterade med olika stomme och fyllnadsmaterial.

De fram och sidomonterade borstarnas borsthuvud finns i materialen trä, plast eller som stål och som gjuten eller formsprutade.  Borsthuvudet har en ytterdiameter från 200mm – 760mm och med borstmaterialen stål och Polypropen men det erbjuds även blandade  material. 

Fram och sidoborstar är anpassade för att passa följande brukningsmaskiner: Applied, Ausa, Beam, Bema, Bemab, Bobcat, Brodd-Son, Bucher Schörling, Bunce, Caterpillar, Conquip, Craig, Datum, Dulevo, Eastern, Egholm, Elgin, Faun, Hako, ICM, JCB, Johnston, Karcher, MRE, NC, Piquersa, Ravo, Scarab, Schmidt, Schwarze, Shelvoke, Tennant, Trilety m.fl.

Ogräsborste

Osborn Weed Brushes are available in many different configurations

 Osborn ogräsborstar finns I en mängd olika utföranden.

Som tillägg i vårt utbud av sektioner, stansade borstvalsar och fram och sidoborstar så finns en rad olika ogräsborstar. Borstarna består av stållina, stålvajer och Polypropen knippor med en, två eller tre stålklämmor som förser borsten med styvhet. Klämmorna på borsten avgör styvheten och där med hur effektiv/aggressiv borsten är. Förutom de tidigare nämnda ogräsborstarna så finns också en ny generation borstar som kännetecknas som en borste med längre hållbarhet, högre sophastighet, mindre vibrationer och en allt mer effektiv produktivitet. Längden på ogräsborstarna är från 160 mm – 340 mm och ha en ytterdiameter på 16 - 20 mm.

Broomate

 Osborn Broomate – the effective sweeping solution for agricultural and industrial businesses

 Osborn Broomate- Effektiv borste för Lantbruk och Industri.

Broomate, borsten för lantbruk och industri. Borsten är försedd med stapelgafflar som standard och används enkelt med en gaffeltruck eller en lantbruksmaskin. Under den robusta 5 mm stålkåpan sitter det 11st borstremsor som enkelt kan bytas ut. Borsten tar effektivt bort sand, damm, skräp, snö och vätskesamlingar och är helt utan maskinella och elektroniska komponenter som därför gör Broomate till en snabb, hållbar och robust borste.

Titta på vår microsite för att se en film och ta reda på mera!