Pipeline industry

Borstar för Olje- och Gas industrin

Osborn tillverkar en brett soritment borstar som används inom Olje- och Gasindustrin. Detta handlar om borstar för utvinning och borrning, tillverkning av pipeline rör, svetsrengöring, rengörningsborstar offshore eller pigging av befintliga pipelines. Oavsett användningsområde bidrar våra produkter och lösningar till kostnadseffektivitet produktsäkerhet och säkerställd leveransförmåga.

Utvinning-Borrning

Oavsett om rengöringsverktygen används I tuffa förhållanden I utvinningen offshore eller på land på varv under bygge av plattformar, oljeborr-riggar eller för stålkonstruktioner – kan du alltid lita på Osborns kvalitet och säkerhet. Hög legerat stål och wirebeklädnad i rostfritt stål – om nödvändigt i rostfri syrafast kvalitet – alla våra material håller högsta kvalitet för olika material som ska bearbetas svetsberedning, korrosionsborttagning, avgradning, glödskalsrensning. Osborn sortiment täcker alla förekommande uppgifter och passar I alla på marknaden förekommande maskiner som t.ex. vinkelslipar, raka slipmaskiner, eller borr-maskiner för underhållsarbeten.

Drill hole cleaning brush Oil skimming brush

Strips borstar med radie för borrhålsrengöring tillverkas mot order och passar I alla förekommande verktyg för rengöring av borrhål.

Flottar utrustade med borstvalsar med plastnnav och oljeresistent beklädnad. Borstvalsen skimmrar effektivt av läckolja från vattenytan och reducerar miljöpåverkan.

 

 

Rör tillverkning

Contact brushTransport brush

Ta del av vår 3D-animation som visar Osborn borstlösningar för tillverkning av pipeline rör.

Osborn har ett brett sortiment borstar dedikerat för tillverkare av pipeline rör inklusive. Paletten innehåller kontaktborstar för att led ström under svetsprocessen, Transportrullar som används intill induktionsvärmaren, Osborns transportrullar erbjuder väsentligt bättre prestanda och livslängd jämfört med de ofta förekommande PU-rullarna.

Cutback brushes 

 

Skräddarsydda lösningar för våra kunder. Färdiga avskalningsborstar i paket (till vänster) och Lösa skikt för utbyte (till höger).

Osborn avskalningsborstar rengör och fog bereder coating från rörändarna mycket snabbt och effektivt. I samarbete med ledande maskintillverkare worldwide har vi utvecklat system för enkla och snabba montage både av färdiga set eller enskilda borstsektioner. Utnyttja vårt globala nätverk Osborns borstar är tillgängliga, ofta inom mindre än 48 timmar.

Mer information om våra avskalningsborstar och andra produkter för Olje-och gas industrin finns också I vår katalog.

Ladda ner katalogen

Svets borstar

MIG, MAG, TIG och MMA svets metoder ger olika svetssprut/föroreningar som kräver effektiva verktyg för rengöring. Silikater eller blåfärgning är inte alltid lätta att upptäcka I t.ex. rot svetsar och teknikerna måste kunna lita på effektvitet I verktygen. Osborns borstar avverkar inte material utan lämnar svetslagret intakt men rengör effektivt föroreningar/Silikater I varje svetslager. Använd högkvalitativa verktyg och håll efterbearbetning till ett minimum. Osborns svetsborstar har en livslängd som dokumenterats vetenskapligt och som vida överstiger konventionella sliprondeller, dessutom väsentligt tystare vilket bidrar till en god arbetsmiljö samt i det närmste helt gnistfritt vilket också ger ökad säkerhet på arbetsstället.

Beroende på de många olika svetsmetoderna har vi för att förenkla utvecklat en produktguide för svetsborstar – Osborns Svets Matrix. Den hjälper dig att enkelt välja rätt verktyg beroende på svetsmetod och applikation. Matrixen finns också på vår svetssida på nätet, genom ett par klick med musen hittar du rätt produkt online, Prova på eller ladda ner matrix som PDF-dokument.

Besök Svets sidan online

 

Ladda ner Matrix com PDF

 

95% less sparks when using brushes Regular grinding discs

Genom att använda borstar reduceras gnistbildningen upp till 95 % tillvänster)jämfört med konventionella sliprondeller (till höger).

Pigging

Osborn Pigging borstar för Pipeline underhåll rengör effektivt från paraffiner och andra föroreningar I befintliga pipelines. Osborns borstar kan också vara en del av MFL inspektions utrustning som upptäcker förslitning eller skador I pipelines för att undvika olje- eller gasolyckor.

 

Associerade Medlemskap

 International Pipe Line & Offshore Contractors Association
 National Association of Pipe Coating Applicators
 Pigging Products & Services Association
International Association of Drilling Contractors

Osborn är associerade medlem I följande organisationer: