Automotive engine block

Gradnings, Polerings- och Rengörings metoder

 

Oavsett vilka metallfinish uppgifter du behöver lösa har Osborn produkter och metoder som möter ditt behov. Det finns lösningar för gradning, polering och rengöring inom produktion av personbilar, lastbilar, entreprenadmaskiner, motorcyklar och jordbruksfordon. Metoder som ökar repetiterbarheten och sänker cykeltiderna i dina OEM applikationer.

Oavsett om det rör sig om maskinlayout eller leveranser till befintliga produktionslinjer, har Osborn kapacitet att möta dina behov. Våra produkter kombinerat med flexibel lokal service samt vår globala närvaro ger oss en unik position att möta varje behov.

Process-utveckling

Våra produktutvecklare och applikationstekniker samarbetar med maskinbyggarna och utvecklar produkter och metoder för applikationer inom fordonsindustri som t.ex. motor- eller växellådstillverkning.

Urval från standard produkter och skräddarsydda lösningar för att optimera processen på befintlig maskinutrustning. Produktiviteten ökar och en en konstant ytfinish uppnås genom hela processen. Dessutom genom att använda rätt parameterar, tryck och varvtal maximeras livsländen på verktygen samt antalet stopp i processen reduceras till ett minimum.

Produkt Kvalitet 

I slutänden är det alltid kvaliteten hos fordonet eller detaljen som du tillverkar som betyder mest. Osborns tekniker arbetar tillsammans med dig för att lösa produktionsmetoder för att möta nya applikationer eller ytkrav. Vi analyserar befintlig process och kommer med förslag på nya metoder eller verktyg allt för att optimera din process.

Osborns ytbehandlingslösningar bidrar till motorers, växellådors, insprutningsdetaljer eller andra komponenter att fungera optimalt. De används för ytfinish, avgradning, att göra rent efter svetssprut och ytkonditionering före lackning. Genom att involvera Osborn tidigt i din process kan du spara tid och pengar genom att uppnå önskat resultat snabbt och effektivt.

Abrasiva Borstar

Advance Technology Brushing (ATB) omfattar utveckling av abrasivt nylon till verktyg för moderna gradningsapplikationer.  Osborn ATB borstar tillverkas med värmebeständig abrasiv nylon innehållande kiselkarbid eller aluminiumoxid slipkorn. ATB borstar finns också med diamantbeläggning samt med olika inblandningsprocent från 10-40 procent baserat på vikt. Det finns ett stort urval av olika borsttyper diametrar, former.

  • ATB Cirkulärborstar
  • ATB Tallriksborstar
  • ATB NovoFlex Flexibla heningsverktyg
  • ATB Ändborstar
  • ATB Borstar för invändig bearbetning

Stål och syntetisk beklädnad maskinborstar 

 

  • Cirkulärborstar
  • Axialborstar
  • Ändborstar
  • Borstar för invändig bearbetning
  • Borstvalsar

 

 
Automotive 

Gratis produktionsanalys

När det handlar om ytbearbetning, beror de bästa lösningarna på en mängd olika faktorer: metod… maskinutrustning… varvtal…material… profil och form på arbetsstycket… och inte minst önskad slutfinish.

Hur vet man då vilken lösning som passar bäst för aktuell applikation? Det är här som Osborns tekniker och vårt know-how inom fordonsindustrin kommer in. Vi vill arbeta tillsammans med dig som kund för att finna rätt metod och verktyg för varje applikation, allt för att maximera effektivitet och produktion.

Berätta vad du vill uppnå och dra nytta av detta erbjudande om analys av din produktionsprocess. Vi samarbetar med dig i vårt tekniska laboratorium eller i dina produktionslokaler för att utveckla rätt produkt och metod för din tillverkning. Ta kontakt med vår ansvariga säljare för fordonsindustrin.